Vilmos herceg barátját testi sértéssel gyanúsítják

Vágólapra másolva!
Valószínűleg ostorral ütött meg egy katonát egy gyakorlaton Nicholas van Custem, Vilmos herceg egyik legfőbb bizalmasa. A brit katonai ügyészség nyomozást indított az ügyben.
Vágólapra másolva!

Testi sértéssel gyanúsítják Nicholas van Custemet, Vilmos herceg egyik legközelebbi barátját - írja a brit Telegraph csütörtökön. Van Custem, aki a brit lovashadsereg őrnagya, egy gyakorlaton a gyanú szerint ostorral ütött meg egy katonát. A brit katonai ügyészség nyomozást indított az ügyben.

Van Custem őrnagy Vilmos herceg egyik legközelebbi bizalmasa, gyerekkoruk óta barátok. Személye széles körben ismert Nagy-Britanniában, fontos szerepet töltött be Vilmos herceg és Katalin hercegné esküvőjén, a tévénézők milliói láthatták, amikor a királyi pár előtti menetet vezette az áprilisi esküvőn.

A brit védelmi minisztérium szűkszavú közleményt adott ki az esetről, amelyben elismerte, hogy valóban nyomoznak egy katonai gyakorlaton történt testi sértés miatt, de sem az ostorcsapás tényét, sem a Van Custem személyével kapcsolatos találgatásokat nem erősítették meg.