Banki csalással és pénzmosással vádolja az FBI az Egyesült Államok három legnagyobb online póker vállalkozását, többeket le is tartóztattak.
 

A három legnagyobb online póker oldal alapítói ellen emelt vádat az FBI pénteken, ami akár végzetes csapás is lehet a virágzó iparágra - írta a Los Angeles Times. A PokerStars, a Full Tilt Poker, és az Absolute Poker tizenegy vezetőjét,és leányvállalataikat vádolták banki csalással és pénzmosással  egy manhattani bíróságon. Két vádlottat már letartóztattak Utah és Nevada államokban, a többieket szövetségi ügynökök keresik.

Az ügyészek kezdeményezték a gyanúsítottak letartóztatását, és megpróbálják visszaszerezni a vállalkozásoktól a 3 milliárd dollárra becsült törvénytelenül szerzett pénzt. Péntek délután a Full Tilt Poker oldalán már csak az az üzenet volt olvasható, hogy "ezt a domain nevet az FBI blokkolta.

Az online szerencsejáték-ipar az elmúlt évtizedben virágzott fel, körülbelül 15 millió amerikai szokott fogadni online. 2006-ban az amerikai kongresszus elfogadott egy olyan törvényt, hogy korlátozzák az online szerencsejátékot, de a vezető webhelyek megtalálták a módját, hogy megkerüljék a törvényt.

"A vádlottak egy bonyolult bűnügyi csalási rendszert dolgoztak ki, amivel hatékonyan csaptak be néhány amerikai bankot, másokat pedig megvesztegettek, hogy biztosítsák a milliárdos illegális szerencsejáték nyereség áramlását"- mondta Preet Bharara ügyész.

Közben pókerrajongók a Twitteren fogalmazták meg aggodalmukat az  online szerencsejáték-számlákkal kapcsolatban, de attól is tartanak, hogy végleg befellegzett az online fogadásnak.