Óriásplakáton vádolja gyilkossággal volt barátnőjét egy új-mexikói férfi

Vágólapra másolva!
"Ez a két hónapos csecsemőm képe lehetne, ha az anyja nem döntött volna úgy, hogy megöli a gyerekünket" - olvasható egy új-mexikói hirdetőtáblán. Volt barátnője a 35 éves férfi beleegyezése nélkül döntött a művi terhességmegszakítás mellett, a férfi pedig bosszúból óriásplakáton vádolja gyilkossággal exét.
Vágólapra másolva!

Dühös lett barátnőjére egy új-mexikói férfi, mert a nő az ő beleegyezése nélkül szakította meg terhességét - írja a Telegraph brit lap online kiadása. A 35 éves, számítógépszervizt üzemeltető Greg Fultz május közepén egy óriási hirdetőtáblára tett ki egy saját magáról készült képet. A fotón egy csecsemő körvonalait tartja a kezében, alatta pedig a következő felirat olvasható: "Ez a két hónapos csecsemőm képe lehetne, ha az anyja nem döntött volna úgy, hogy megöli a gyerekünket". A férfi exbarátnője azt mondta, a tábla zaklatásnak és a személyiségi jogok megsértésének minősül. Fultz viszont azt állítja, ő csupán a véleménynyilvánítás jogát gyakorolta. "Az állampolgároknak joguk van hozzá, hogy a média bármilyen formáján keresztül kinyilvánítsák véleményüket, védencem egy hirdetőtáblát választott erre a célra" - mondta a férfi ügyvédje.

Az exbarátnő beadványában azt írja, előre kitervelt zaklatásnak minősül a férfi tette, és az, hogy intim számítógépes felvételeket hozott nyilvánosságra a nőről. Ezért azt kérte: távolítsák el a hirdetőtáblát, és állítsanak le minden online zaklatást. A múlt heti bírósági meghallgatáson a bíró azt az utasítást adta, hogy június közepéig el kell távolítani a táblát. Az ügyvéd azonban azt tervezi, benyújt egy kérvényt azért, hogy a plakát kint maradhasson, szerinte védence készen áll rá, hogy szembenézzen a börtönnel.