Képes összefoglaló a norvégiai támadásokról

Lövöldözés, merénylet, terrorizmus, Norvégia, megemlékezés, Oslo,
Vágólapra másolva!
Robbanás történt a norvég főváros, Oslo központjában fekvő kormányzati negyedben, a rendőrség szerint nyolcan meghaltak, többen megsebesültek, közülük ketten súlyosan. Röviddel később lövöldözés történt egy közeli szigeten a kormányzó párt ifjúsági szekciójának nyári táborában, ahol hetvenhatan haltak meg. A merényleteket egy szélsőjobboldali nézeteket valló férfi, Anders Behring Breivik követte el, de elfogása után úgy nyilatkozott, nem felelős a történtekért. A zeset után egész Norvégia gyászba borult, hétfőn este 100-150 ezer ember gyűlt össze Oslo központjában, hogy megemlékezzen a pénteki merényletek áldozatairól.
Vágólapra másolva!

Forrás: MTI/EPA/Britta Pedersen
Hétfőn este 100-150 ezer ember gyűlt össze Oslo központjában, hogy megemlékezzen a pénteki merényletek áldozatairól. A megemlékezés további képeiért kattintson a fotóra!


Forrás: AFP
Nem sokkal a robbantás után egy rendőregyenruhába öltözött férfi lövöldözni kezdett egy ifjúsági táborban az Oslóhoz közeli Utoeya szigeten. A támadás további képeiért kattintson a fotóra!

Forrás: AFP
Az oslói kormányzati negyedben, a miniszterelnöki hivatal és egy sajtóközpont közelében történt robbanás péntek délután. A merénylet további képeiért kattintson a fotóra!