Kihantolják Jasszer Arafat holttestét

Vágólapra másolva!
Felmerült a gyanú, hogy a 2004-ben elhunyt Jasszer Arafat halálát mérgezés okozhatta, ezért özvegye és a Palesztin Hatóság kérésére megvizsgálják a holttestét.
Vágólapra másolva!

Novemberben kihantolják Jasszer Arafat néhai palesztin vezető holttestét, és francia, illetve svájci szakemberek megvizsgálják, hogy kiderítsék, pontosan hogyan halt meg a politikus - közölte kedden egy francia illetékes.

Az Arafat 2004-es halála körüli találgatások azután keltek ismét életre, hogy egy svájci laboratóriumban nemrég egy súlyosan mérgező radioaktív izotópot, polónium-210-et találtak az övének mondott ruhán, ami felvetette a mérgezés lehetőségét.

A francia szakértőket az özvegy, Szuha Arafat, a svájciakat pedig a Palesztin Hatóság kérte fel a vizsgálatra, mivel egyik sem tudja elfogadni a másik által rendelt korábbi szakértői vizsgálatok megállapításait. A két csoport egyszer, együtt vehet mintát a holttestből, de utána külön végzi munkáját.

Arafat halálát közvetlenül agyérkatasztrófa okozta, de hogy azt milyen okok idézték elő, pontosan milyen betegségben szenvedett élete utolsó heteiben a palesztin vezető, az még nem tisztázott.