Fehér tigris szabadult el egy csehországi állatkertben

Vágólapra másolva!
A fehér tigris a gondozójára támadt rá, majd miután több embert is megsebesített, egy órán át kóricált az állatkertben. Kábítólövéssel terítették le.
Vágólapra másolva!

Elszabadult és megsebesített több embert egy fehér tigris csütörtökön a csehországi Liberec állatkertjében. A Paris nevű hétéves hím állat gondozóját fejsérülésekkel szállították kórházba, de nincs életveszélyben. Könnyebben megsérült két másik személy is.

A gondozóját megtámadó és ketrecéből kiszabadult ragadozó egy órán át kóborolt szabadon az állatkert területén, míg kábítólövéssel le nem terítették. Az incidens idején több felnőtt és mintegy húsz gyermek tartózkodott a létesítményben. A mentőknek a tigrisketrecben kellett várniuk a sebesült állatgondozó elszállításával addig, amíg nem ártalmatlanították az állatot.

A tigris elszabadulása sokkolta az állatkert dolgozóit, akik egyelőre nem tudják, kinek a hibájából történt az incidens - közölte az intézmény szóvivője.

Csehországban egyedül a libereci állatkertben tartanak fehér tigrist, jelenleg egy felnőtt párt és három, júliusban született kölyköt.