Vágólapra másolva!
A palesztinok kedden reggel megkezdték a beton és a kövek eltávolítását Arafat sírjáról. Egy svájci laboratóriumban az idén nyáron mérgező radioaktív izotópot találtak Arafat személyes tárgyain, ezután a Palesztin Hatóság néhai elnökének özvegye feljelentést tett gyilkosság miatt.
Vágólapra másolva!

A palesztinok kedden reggel megkezdték Jasszer Arafat sírjának megnyitását, hogy a halála ügyében folyó vizsgálathoz mintákat vegyenek földi maradványaiból - közölte a családdal kapcsolatban álló illetékes. Elmondása szerint megkezdték a beton és a kövek eltávolítását Arafat sírjáról, a munkálatok legalább két hétig tartanak.

A nyomozást a nanterre-i ügyészségen az után rendelték el, hogy a Palesztin Hatóság néhai elnökének özvegye, Szúha Arafat feljelentést tett ismeretlen személy ellen gyilkosság miatt. A palesztin vezető 75 éves korában, 2004 októberében lett súlyos beteg Rámalláhban. Onnan szállították egy francia katonai kórházba, ahol november 11-én meghalt.

A vizsgálatot az után indították meg, hogy az idén júliusban egy svájci laboratóriumban súlyosan mérgező radioaktív izotópot, polónium-210-et találtak a volt palesztin vezető személyes tárgyain, ami miatt felmerült a mérgezés gyanúja.