Megöltek egy francia tévériportert Szíriában

Vágólapra másolva!
A kormány engedélyével készített riportot az a francia tévériporter, akit szerdán öltek meg a szíriai zavargások egyik gócpontjában, Homszban.
Vágólapra másolva!

Megöltek egy francia riportert Szíriában. Gilles Jacquier az első nyugati újságíró, aki meghalt a szíriai zavargásokban - írta a BBC.

A francia tévériporter percekkel halála előtt még interjút készített egy kormánypárti tömeg résztvevőivel. Jacquier a szíriai kormány engedélyével készített anyagot a zavargások által egyik legjobban sújtott városban, Homszban.

Alain Juppe francia külügyminiszter a helyzet tisztázására szólított fel. Hozzá csatlakozott Catherine Ashton, uniós külügy főmegbízott. "A szíriai hatóságok felelőssége a külföldi újságírók biztonságának garantálása" - mondta.

Decemberben az Arab Liga megfigyelői érkeztek Szíriába, hogy felügyeljék a Damaszkusz által vállalt feltételeket, amelyben az erőszak beszüntetésére vállalkoztak a felek. Ellenzéki és nemzetközi szervezetek azonban arról beszéltek, hogy a gyilkosságok tovább folytak, szerdán például 24-en haltak meg ellenzékiek szerint.