Házi őrizetbe került a felborult olasz hajó kapitánya

Vágólapra másolva!
Kiengedték a börtönből a felborult olasz hajó kapitányát. Francesco Schettino ellen többek között gondatlanságból elkövetett emberölés miatt folyik eljárás.
Vágólapra másolva!

Házi őrizetbe helyezték a bíróság utasítására kedd este azt az olasz kapitányt, aki pénteken zátonyra futott a Costa Concordia óceánjáró luxushajóval - közölte az ügyvédje. Francesco Schettino eddig előzetes letartóztatásban volt.

Az ügyészek gondatlanságból elkövetett emberölés, valamint hajótörés és a hajója elhagyása gyanújával nyomoznak a baleset óta, és vizsgálati fogságot javasoltak, egyebek között a szökés és bizonyítékok meghamisításának veszélye miatt. Az illetékes bíró ennek ellenére kiengedte a fogdából Francesco Schettino kapitányt, aki nem tartja bűnösnek magát, sőt a meghallgatásán azt állította, hogy emberek ezreinek az életét mentette meg azzal, hogy a hajóját a baleset után a part közelébe manőverezte.

Összesen 11-re emelkedett a pénteki olaszországi hajóbaleset áldozatainak száma, miután öt holttestet találtak a mentőcsapatok a Costa Concordia utasterében kedden. Több mint húsz embert még mindig keresnek, egyelőre nem tudni, hogy az öt megtalált holttest között van-e a hajóról eltűnt két magyar.