Új vasárnapi lapot indított a News of the World kiadója

Vágólapra másolva!
Nagy-Britanniában megjelent a Sun első vasárnapi száma. A bulvárlap kiadója, a Rupert Murdoch tulajdonában lévő News International a telefonlehallgatási botrány miatt tavaly szüntette meg News of the World című, kizárólag vasárnap megjelenő lapját.
Vágólapra másolva!

A Sun vasárnapi kiadását a BBC brit közszolgálati csatorna internetes oldalának beszámolója szerint hárommillió példányban nyomják, és kiadója azt reméli, hogy kétmilliónál jóval többet sikerül eladni belőle. Olyan ismert vendégszerzői lesznek, mint a Jordan néven is ismert brit modell, Katie Price vagy a Manchester United egykori ír futballistája, Roy Keane. Ára nagyon alacsony, mindössze 50 penny.

A News of the World értékesített példányszáma 2,5 millió körül volt, mielőtt a magánszemélyek és közszereplők mobiltelefonjának lehallgatása miatt kirobbant botrány nyomán 2011-ben bezárták a 168 éves újságot. (A Sun eddigi átlagos példányszáma 2,7 millió körüli.)

Az ügyben jelenleg több vizsgálat folyik, amely kiterjed most már arra a gyanúra is, hogy a Murdoch-lapok - és esetleg más újságok is - bizalmas információk fejében magas rangú rendőrtiszteket, kormányzati tisztviselőket fizettek le az elmúlt években.

Az ausztrál-amerikai Rupert Murdoch médiabirodalmának brit újságportfóliójába tartozik a Times és annak vasárnapi kiadása, a Sunday Times is.