Tizennégyen meghaltak egy afganisztáni merényletben

Vágólapra másolva!
Két pokolgépes merényletben tizennégy civil halt meg az afganisztáni Kandahár tartományban. A merényletet feltehetően tálibok hajtották végre.
Vágólapra másolva!

Tizennégy civil meghalt két pokolgépes merényletben vasárnap az afganisztáni Kandahár tartományban. Adbul Razak, a tartományi rendőrfőnök azt mondta, hogy a támadók egy traktort és egy kisteherautót robbantottak fel házilag gyártott robbanószerkezetekkel Argasztán körzetben, a hallottak mellett hárman megsebesültek.

Az első pokolgép a kisteherautó alatt lépett működésbe, amely tíz embert szállított, többek között nőket és gyerekeket. A második pokolgép egy, a sebesültek segítségére érkező traktor alatt robbant. A kettős merényletért egyelőre senki nem vállalta a felelősséget.

Kandahár tartomány a kormányellenes tálib lázadók központjának számít, ahol rendszeresek az összecsapások a felkelők és az afgán kormányerők, illetve a NATO vezette biztonsági erő (ISAF) között. A tálibok áprilisban offenzívát indítottak, ami miatt jelentősen megnőtt a hasonló esetek száma egész Afganisztánban.