Beperelte a rendezőt a Mohamed-film szereplője

Vágólapra másolva!
Beperelte a Mohamed prófétát és az iszlámot gúnyoló film készítőjét a filmben szereplő egyik színésznő. A nő, aki azt hitte, hogy sivatagi kalandfilmben fog szerepelni, halálos fenyegetéseket kapott, miután a film felkerült a YouTube videomegosztó portálra. A nő a Google-t és a YouTube-ot is bíróság elé akarja állítani.
Vágólapra másolva!

Cindy Lee Garcia színésznő azzal vádolja az iszlámot gúnyoló Mohamed-film készítőjét, Sam Bacile-t - valódi neve Nakoula Basseley Nakoula -, hogy becsapta őt, mert elhitette vele, hogy egy sivatagi kalandfilmben fog szerepelni. Az állítja, hogy a forgatáskor szó sem esett Mohamedről, nem történt utalás vallásra sem, és nem volt tudomása a filmben megjelent szexuális tartalmakról.

A színésznő a Google-t, illetve a tulajdonában lévő YouTube-ot is a bíróság elé kívánja idézi, és követeli tőlük, hogy vegyék le a filmet a videomegosztó portálról.

A színésznő azzal vádolja Nakoulát, a Google-t és a YouTube-ot, hogy megsértették a magánélethez fűződő jogait, tisztességtelen üzleti tevékenységet folytattak, engedélye nélkül használták filmbeli alakját és szándékosan érzelmi fájdalmat okoztak neki.

Az iszlámot gyalázó, Innocence of Muslims című amerikai amatőr film múlt heti bemutatása nagy tiltakozásokat váltott ki az iszlám világban, tüntetők rohamozták meg az Egyesült Államok és a nyugati országok diplomáciai képviseleteit.