Lelőttek egy újságírót Egyiptomban

Vágólapra másolva!
A férfi társával a kijárási tilalom idején nagy sebességgel száguldozott, és nem állt meg egy ellenőrzőpontnál. Az újságírókra nem vonatkozik a kijárási tilalom.
Vágólapra másolva!

Az egyiptomi biztonsági erők lelőtték az al-Ahram című napilap egyik vidéki szerkesztőségének a vezetőjét, tüzet nyitva a gépkocsijára az éjszakai kijárási tilalom idején - közölte keddre virradóra az egyiptomi hadsereg.

Az incidensben meghalt Tamel Abdel-Rauf, az al-Ahram című lap Buhajra tartománybeli szerkesztőségnek a vezetője, illetve megsebesült egy másik újságíró, aki az al-Gumhúríja című újságnak dolgozott.

A Facebook közösségi portálon közzétett közlemény szerint a két újságíró gépkocsija gyanússá vált, miután az éjszakai kijárási tilalom ideje alatt nagy sebességgel száguldott, és nem állt meg egy ellenőrzőpontnál, holott erre felszólították és figyelmeztető lövéseket is leadtak a levegőbe. Újságírókra a kijárási tilalom nem vonatkozik.

Az egyiptomi kormány egy hónapos éjszakai kijárási tilalmat rendelt el, miután a biztonsági erők a múlt héten felszámolták a Mohamed Murszi megbuktatott elnök visszatérését követelő tüntetők két táborát. Azóta az egyiptomi erőszakcselekményekben csaknem 900 ember halt meg, és több mint 100-an közülük katonák vagy rendőrök voltak.