Nem élte túl a cápatámadást egy német nő

2013.08.22. 07:30

A búvárkodó nőt alig ötven méterre a parttól érte a támadás még egy héttel ezelőtt Hawaiin. A cápa a jobb karját harapta le váll alatt. Az idén már hét cápatámadás történt Hawaiin.

Belehalt sérüléseibe az a német nő, akinek egy cápa leharapta a karját egy héttel ezelőtt Hawaiin. A húszéves nő egy maui kórházban halt bele sérüléseibe. A múlt csütörtökön történt támadás óta gépekkel tartották életben - közölte Carol Clark, a kórház szóvivője.

A búvárkodó nőt alig ötven méterre a parttól érte a támadás Palauea Beach-nél. A parton lévők segélykiáltására figyeltek fel és azonnal a segítségére siettek, egy kajakkal hozták ki a vízből. Az áldozat jobb karját a váll alatt harapta le a cápa. A végtagot nem sikerült megtalálni.

Négy napra rá egy 16 éves szörföző vált cápatámadás áldozatává a szigeteken: mindkét lábát megharapta egy ragadozó. Az idén már hét cápatámadás történt Hawaii-on, ebből három a második legnagyobb szigeten, Mauin. A megszaporodott támadások miatt szakemberek a következő két évben tanulmányozni fogják a térségben a tigriscápák mozgását.