Elindult az ukrán határ felé az orosz segélykonvoj

Vágólapra másolva!
A járművek eddig az ukrán határhoz közeli Kamenszk-Sahtyinszkij településen várakoztak. A teherautók tíz-tizenötös csoportokban haladnak majd a körülbelül ötven kilométerre lévő orosz–ukrán határ felé.
Vágólapra másolva!

A mintegy 270 teherautó kétezer tonna élelmiszerrel, gyerektápszerrel, vízzel és gyógyszerekkel augusztus 12-én indult el az orosz főváros, Moszkva környékéről, két nap múlva érkezett az ukrán határ közelébe, és azóta a rosztovi területen várakozott.

Korábban a helyzetet jól ismerő forrás azt mondta, a járműoszlop az után lépi át a határt, hogy az ukrán fél elvégezte a szükséges vizsgálatokat. „A Nemzetközi Vöröskereszt és az orosz fél már mindent megtett a segéllyel kapcsolatos formaságok elintézéséhez, és eljuttatta az ukrán félhez az erről szóló dokumentumokat” – tette hozzá.

Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma arról tájékoztatott, hogy a konvojt a Nemzetközi Vöröskereszt zászlajával megkülönböztetett autók kísérik. A teherautók nem állhatnak meg az úton, és a kabinjukban csak egy sofőr tartózkodhat.