Madárkalitkával a fején ugrott be a tigriscápa mellé

Vágólapra másolva!
Madárkalitkával a fején ugrott be a tengerbe egy több mint két méteres tigriscápa mellé a 27 éves ausztrál Shaun Harrington. A mutatványt a férfi barátai videóra vették. A meggondolatlan Harrington rémülten mászott vissza a hajóra.
Vágólapra másolva!

Az ausztráliai Coolangatta környékén igen veszélyesek a vizek: sok a cápa arrafelé. A 27 éves Shaun Harrington itt ugrott be a tengerbe, de a hasonló esetekben használt, cápatámadásoktól óvó ketrec helyett egyszerűen egy drótból készült madárkalitkát húzott a fejére. Az akcióról készült videofelvételen hallani, ahogy kérdezi barátjától: „Minden renben lesz, ugye?”

„Persze, haver, ne aggódj! Igazából nincsenek olyan nagy fogaik.” – érkezik a válasz. Ám Harringtonra az ugrás után nem sokkal szemet is vetett egy több mint két méteres tigriscápa, a férfi pedig bepánikolt. A ketreccel próbálta meg távol tartani az állatot, majd nagy nehezen visszamászott a hajóra.

„Az egyik leghülyébb dolog volt, amit valaha csináltam” – nyilatkozta az esetről Harrington az ausztrál Kilences Csatornának.