Vágólapra másolva!
A francia sajtó értesülései szerint a rendőrség már azonosította a terrortámadás gyanúsítottjait. Egyikük csak tizennyolc éves, egy másik pedig már ült börtönben, mert fiatalokat buzdított arra, hogy Irakba menjenek harcolni. A rendőrség már elindult a gyanúsítottak feltételezett tartózkodási helyére.
Vágólapra másolva!

Azonosították a három fegyverest, akik szerda délután merényletet követtek el a Charlie Hebdo szatirikus hetilap szerkesztősége ellen – jelentette a francia Le Monde. A Libération már a gyanúsítottak személyazonosságáról is tudósított: az 1980-as születésű Said Kouachi és az 1982-es születésű Cherif Kouachi testvérek.

A harmadik gyanúsított az 1996-os születésű, vagyis csak tizennyolc éves Hamyd Mourad. Mindhárman Párizs egyik északnyugati kerületéből, Gennevilliers-ből származnak. A BBC szerint egy fiatal, akit ugyanúgy hívnak, mint a harmadik megnevezett támadót, már jelentkezett a rendőrségen, miután meglátta a nevét. Társai szerint ő a támadás idején iskolában volt.

A rendőrség szerda éjjel kiadott egy képet a testvérpárról:

Forrás: MTI/EPA/Francia rendőrség

A rendőrség már elindult

Az ardennes-i l'Union regionális lap birtokába jutott értesülések szerint a három elkövető jelenleg a Párizs melletti Pantene-ben, illetve Reimsben tartózkodik. Reimsbe már elindult a francia rendőrség terrorelhárító részlegének (RAID) különleges egysége. Mindkét városba kiszálltak a bűnügyi rendőrség különleges egységei is.

A rendőrség szerda éjszaka a kelet-franciaországi Reimsben tartott nagyszabású razziát, amelyek során körbezártak egy lakótömböt, és helyszínelők nyomokat rögzítettek.

Már ült börtönben

Cherif Kouachit 2005-ben már elítélték, mert részt vett egy Irakba dzsihádistákat küldő csoport, a "Párizs 19. kerületének iraki leányszervezete" gúnynéven ismert szervezet tevékenységében. Cinkostársaival együtt 2003 és 2005 között tucatnyi fiatalt buzdított arra, hogy Irakba menjen harcolni. 2005-ben állították elő, amikor maga is Irakba készült. A bíróság háromévi (ebből másfél évi letöltendő és másfél évi feltételes) börtönre ítélte.