Öngyilkos lett a volt szocialista pártelnök

Steve Stuart sikeres pártelnök volt
Vágólapra másolva!
Öngyilkos lett Steve Stevaert, a flamand szocialisták volt vezetője, akit nemi erőszakcselekménnyel gyanúsítottak – írta pénteki számában a Le Soir című brüsszeli lap. 
Vágólapra másolva!

Stevaert holttestét csütörtökön kora este találták meg lakóhelye, a Limburg tartománybeli Hasselt település közelében – ahol korábban polgármester is volt –, az Albert csatorna vizében.

A 60 éves korában meghalt férfi 1995 és 2003 között a Flandriában általában nem túl erősnek számító szociáldemokrácia nagy politikai reménységének számított. Az egyszerű kocsmárosból lett politikus 1999-re a flamand kormány miniszterelnök-helyettesévé küzdötte fel magát.

Steve Stevaert sikeres pártelnök volt Forrás: Origo

Vezetésével pártja 2003-ban 600 ezer szavazatot szerzett a belgiumi parlamenti választásokon, ami jelentős sikernek számított. 2009-ben visszavonult a politikától az üzleti életbe, tavaly ősszel az Év Vállalkozója-díjat vehette át Flandria kormányfőjétől.

A Le Soir beszámolója szerint csütörtökön azt követően tűnt el, hogy a De Tijd című holland nyelvű lapban elolvasta azt a cikket, amely szerint idézést kapott nemi erőszakcselekménnyel összefüggésben.