Még keresik a túlélőket a görög partoknál

Refugees and migrants aboard dinghies reach the Greek island of Lesbos after crossing the Aegean sea from Turkey on October 4, 2015. For the thousands of refugees and migrants landing on its beaches every day, Greece's Lesbos island is a step to safety an
Migránsok érkeznek Leszbosz szigetéhez
Vágólapra másolva!
Kétszáznál is több menekültet sikerült kimentenie az Égei-tengerből a görög parti őrségnek Leszbosz szigeténél. Az embercsempészek hajója felborult. Folytatják a kutatást, mert nem tudni, hányan voltak a hajón.
Vágólapra másolva!

A hatóságok 242 embert mentettek ki az Égei-tengerből, miután Leszbosz szigeténél felborult egy menekültekkel teli hajó. A parti őrség folytatja a túlélők utáni kutatást, mert elképzelhető, hogy még ennél is többen voltak a hajón.

A leszboszi baleset nem az egyetlen volt az elmúlt órákban a görög partok közelében. A görög parti őrség azt jelentette be, hogy legalább tizenegy ember halt meg az Égei-tengeren szerdán, miután öt szerencsétlenség is történt.

A halottak között több gyermek is van.

Todorisz Drítszasz, a kereskedelmi hajózásért felelős miniszter azt mondta, hogy egységes uniós fellépésre van szükség. Azt kell elérni, hogy a menedékkérők ne vállalkozzanak a kockázatos hajóutakra. Szerinte Európa feladata volna, hogy a menekülteket a származási országukból biztonságosan átszállítsa az uniós országokba.

Tegnap Számosz szigeténél egy bárka 51 utasát sikerült kimenteni, de egy férfi és két gyerek vízbe fulladt. Egy másik hajó utasai közül - ugyancsak Számosz mellett - egy ötéves kislány veszett a tengerbe.