Orosz bombázók: 88 bevetés egy nap alatt

ötödik generációs vadászerpülőgép szuhoj pak-fa
Vágólapra másolva!
Az orosz légierő repülőgépei 88 bevetést hajtottak végre az elmúlt 24 órában Szíriában, és ezek során 86 "terrorista célpontra" mértek csapást - közölte kedden a moszkvai védelmi minisztérium.
Vágólapra másolva!

Igor Konasenkov vezérőrnagy, a tárca szóvivője arról számolt be, hogy a közel-keleti országban beavatkozó Szu-24M és Szu-25SM típusú harci repülőgépek a keleti Rakka, a központi Hama, valamint az északnyugati Idlíb, Latakia és Aleppó tartományban hajtottak végre légicsapásokat.

Rekordszámú bevetést hajtottak végre az elmúlt 24 órában a Szuhojok. Forrás: Wikimedia Commons

Csapás az Iszlám Állam utánpótlására

Az illetékes tájékoztatása szerint a bevetések során az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet fegyver- és lőszerraktárait, katonai járműveit, robbanószer-gyártó üzemeit, valamint kiképzőtáborait támadták. "Légicsapásainknak köszönhetően az IÁ terroristái elvesztették lőszereik, nehézfegyverzetük, valamint katonai felszereléseik egy jelentős részét" - mondta Konasenkov.

Aggódnak a nyugati hatalmak

Az orosz légierő rekordszámú bevetést hajtott végre Szíriában az elmúlt 24 órában. Oroszország szíriai beavatkozásának kezdetén naponta átlagosan húsz célpontra mértek csapást az orosz repülőgépek.
Oroszország szeptember 30-án indított légicsapásokat Damaszkusz kérésére a polgárháború sújtotta országban, a szíriai kormányerőkkel együttműködve. Nyugati országok azonban aggodalmuknak adtak hangot, amiért az orosz gépek nemcsak az Iszlám Állam állásait, hanem más lázadócsoportokat is támadtak az ország nyugati részén, köztük mérsékeltként számon tartott erőket is.