Ez még Amerikában sem mindennapos

Central Park US President Barack Obama walks with daughters Sasha Obama (C) and Malia Obama (2R) and others  in Central Park July 18, 2015 in New York. AFP PHOTO/BRENDAN SMIALOWSKI
Barack Obama lányaival a Central Parkban
Vágólapra másolva!
Ritkán engedheti meg magának egy hivatalban lévő amerikai elnök, hogy úgy töltse szabadidejét, ahogyan Barack Obama tette szombaton: végigsétált két tizenéves lányával a New York-i Central Parkon - jelentette az amerikai média.
Vágólapra másolva!

Obama kiruccanását előre nem jelentették be, így az elnök megjelenése Manhattan nevezetes parkjában igencsak meglepte a járókelőket, a kocogókat és a turistákat. Barack Obama két lányával, Maliával és Sashával sétált a parkban, illetve társaságukban volt még az elnök féltestvére, Majas Soetoro-Ng és férje, Konrad Ng. A first lady, Michelle Obama nem tartott velük.

Barack Obama lányaival a Central Parkban Forrás: AFP/Brendan Smialowski

Több tucatnyi ügynök vigyázott rá

Az elnök biztonságáért felelős szakszolgálat, a Secret Service mintegy félszáz ügynöke vigyázott rájuk, Manhattan felett helikopterek köröztek. A park jelentős részét lezárták a biztonsági szolgálat emberei. Barack Obama és családtagjai hot dogot vásároltak a parkban, az amerikai elnök pedig elbeszélgetett a bangladesi születésű hot dog árussal.

Színházba is mentek

A húszperces séta után az amerikai elnök elment két lányával egy hiphopmusicalre, amelyet a Broadway egyik színházában adtak elő, és amely a függetlenségi háború idején játszódik. Eric Shultz fehér házi szóvivő azt mondta, hogy az elnöknek nagyon tetszett a darab, és az előadás alatt mellette ült a rendező, Lin-Manuel Miranda.

Nehezen viseli a korlátokat

Barack Obama egy három évvel ezelőtti New York-i pártrendezvényen elpanaszolta, hogy nehezen viseli az őt oltalmazó biztonsági rendszer miatti korlátokat, mert olyan egyszerű dolgokat sem tehet meg, hogy bemegy egy könyvesboltba vagy kávézóba, vagy pedig végigsétál a Central Parkon.
Barack Obama négy évig élt az amerikai nagyvárosban, a New York-i Columbia Egyetemnek volt a diákja.