A felesége a testével védte meg a görög pénzügyminisztert

Vágólapra másolva!
Álarcosok támadtak a görög pénzügyminiszterre kedd este, miközben feleségével vacsorázott Athén egyik belvárosi éttermében.
Vágólapra másolva!

Janisz Varufakisz elmondta, hogy feleségével az anarchisták és baloldali szélsőségesek körében népszerű Ekszarhia kerületben töltötték az estét, amikor egy álarcosokból álló csoport berontott az étterembe.

A betolakodók azt követelték a minisztertől, hogy hagyja el a területet, majd üvegtárgyakat hajítottak a házaspár felé.

Janisz Varufakisz (jobbra) Alekszisz Ciprasz kormányfő társaságában Forrás: AFP/Emmanuel Dunand

Meg akarták verni

Varufakisz hozzátette, hogy a csoport két tagja ezután meg akarta verni, de a felesége úgy átölelte, hogy a támadók előbb csak az asszonyt tudták volna megütni, így tettlegesség nem történt.

Varufakisz ezután az étterem előtt kezdett beszélgetésbe a csoporttal, és mint mesélte, 15 perc után sikerült lecsillapítania a kedélyeket. A házaspárnak az incidens során nem esett baja.

Szókimondó

Az nem derült ki, mi hergelte fel a szélsőségeseket, a tárcavezető szerint az álarcosok inkább csak zavarni, nem bántani akarták.

A szókimondó pénzügyminiszter számos támogatót szerzett azzal, hogy ellenzi a Görögországot gúzsba kötő súlyos megszorításokat, ugyanakkor nemrég bírálatok kereszttüzébe került, miután egy francia magazin fényképeket tett közzé az Akropolisz lábánál lévő fényűző otthonáról.