Kőbe véste ígéreteit a baloldali ellenzék

HORIZONTAL PERSON-POLITICS PRESIDENT OF POLITICAL PARTY LABOUR PARTY POLITICAL CAMPAIGN PLACARD SLOGAN VOTE REFERENDUM INDEPENDENCE
Labour Party leader Ed Miliband addresses the public and the media as he walks in Edinburgh, Scotland, on September 16, 2014, ahead of the referendum on Scotland's independence. The leaders of the three main British parties on Tuesday issued a joint pledge to give the Scottish parliament more powers if voters reject independence, in a final drive to stop the United Kingdom splitting. AFP PHOTO / BEN STANSALL
Vágólapra másolva!
Kőbe vésette választási ígéreteit Ed Miliband, a brit Munkáspárt vezetője, és egy kampányeseményen bemutatta a választóknak vasárnap a nyolc láb – közel két és fél méter – magas „írást”.
Vágólapra másolva!

A május 7-re kiírt parlamenti választás küszöbén teljesen kiegyenlítődtek az esélyek a felmérések szerint Miliband és David Cameron jelenlegi konzervatív miniszterelnök pártja között.

A még ingadozó szavazók megnyerése érdekében Miliband Hastingsben kampányolva állt elő a mészkő táblával, amelyre hat ígéretet vésetett fel, és azt mondta, hogy ha nyer, a londoni miniszterelnöki rezidencia kertjében fogja felállíttatni. „Ez a hat ígéret most már kőbe van vésve, azért, hogy ne lehessen elfeledkezni róluk a választás után” – mondta.

Ed Miliband munkáspárti vezér kőbe véste az ígéreteit Forrás: AFP/Ben Stansall

Cameron: Ez egy sírkő

A szöveg gazdasági, egészségügyi, bevándorláspolitikai és lakásügyi kérdésekkel foglalkozik. A meglepő véset bírálói szerint a húzás visszaüthet Milibandre. Egyesek máris gúnyosan kommentálták az akciót, s olyan karikatúrákat tettek közzé, ahol Milibandet a bibliai Mózeshez, ígéreteit pedig a Tízparancsolat kőtáblájához hasonlították.

Cameron pedig a sajtó előtt egyenesen sírkőnek nevezte el a kőlapot, és azt mondta, hogy nem fogja elősegíteni a választók meggyőzését a politikus alkalmasságáról a kormányfői posztra.