Hajókatasztrófa a Földközi-tengeren, több száz halott

A hét képei
Földközi-tenger, 2015. április 23. Illegális bevándorlókkal teli mentőcsónak érkezik az olasz pénzügyőrség Denaro hajójához a Földközi-tengeren Olaszország partjainál 2015. április 22-én. (MTI/EPA/Alessandro Di Meo)
Vágólapra másolva!
Több száz ember vesztette életét a Földközi-tengeren, miután csütörtökön két migránsokat szállító hajó is elsüllyedt a líbiai partoknál. 
Vágólapra másolva!

Az egyik hajón 50, a másikon nagyjából 400 szíriai, bangladesi és más országokból származó migráns utazott – írja a BBC. A líbiai hatóságok meg nem erősített információi szerint 200 embert kimenekítettek. A zuwarai parti őrség egész éjjel túlélőket keresett, ám problémát okoz, hogy nem rendelkeznek megfelelő felszereléssel.

Illegális bevándorlókkal teli mentőcsónak érkezik az olasz pénzügyőrség Denaro hajójához a Földközi-tengeren Olaszország partjainál 2015. április 22-én. (MTI/EPA/Alessandro Di Meo) Forrás: MTI/EPA-ANSA/Alessandro Di Meo

Az ENSZ adatai alapján idén már 2400 ember veszítette életét, miközben megpróbált átkelni a Földközi-tengeren.

Százezer embernek sikerült eljutni Olaszországba, míg 160 ezer ember Görögországban kötött ki. A migránsok gyakran indulnak Európába Líbiából, miután az országban rengeteg embercsempész használja ki a polgárháborús viszonyok miatti kaotikus állapotokat.