Újabb pofont kapott Merkel

Merkel, Madrid
German Chancellor and CDU federal chairwoman Angela Merkel (C) arrives at the European People's Party Statuary Congress in Madrid on October 22, 2015. The EPP congress, which groups conservative parties from across the EU, is expected to adopt a four-page resolution tonight that calls for improvements in the reception of migrants but also demands the strengthening of the EU's external borders. AFP PHOTO/ PIERRE-PHILIPPE MARCOU
Vágólapra másolva!
40 százalék alá csökkent a kormányzó Kereszténydemokrata Unió támogatottsága – derült ki a Forschungsgruppe legújabb felméréséből. A kutatásból az is kiderült, hogy Angela Merkel népszerűsége tovább esett.
Vágólapra másolva!

Ha most tartanák a választásokat Németországban, akkor a szavazatok 39 százalékával a CDU nyerne. Október elején Angela Merkel alakulatának még 41 százalék volt a támogatottsága. A Forschungsgruppe szerint a szociáldemokraták 25, a Zöldek 10, a Die Linke 9, az Alternatíva Németországért 6, míg a szabad demokraták 5 százalékon állnak.

Angela Merkel egyre nagyobb bajban van Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

Merkel személyes támogatottsága is tovább esik.

Míg október elején egy 5-től mínusz 5-ig terjedő skálán 1,6 ponton állt, addig most 1,5 pontra zuhant. A kancellár menekültügyben nyújtott teljesítményével a németek 48 százaléka elégedetlen, míg 45 százaléka elégedett.