Önző hívő sodorta bajba Ferenc pápát

Ferenc pápa
Pope Francis wears a traditional Mexican sombrero hat received as a gift by a Mexican journalist on February 12, 2016, aboard the plane to Havana. Pope Francis headed to Cuba on Friday looking to heal a 1,000-year-old rift in Christianity before embarking on a tour of Mexico dominated by modern day problems of drug-related violence and migration. / AFP / POOL / ALESSANDRO DI MEO
Vágólapra másolva!
Ritka pillanatot rögzített egy szerdán napvilágra került videofelvétel a mexikói körúton lévő Ferenc pápáról: a hívekkel általában nyugodt és készséges katolikus egyházfő elveszítette önuralmát, amikor az összegyűlt tömeg üdvözlésekor valaki elrántotta, s így majdnem ráesett egy kerekesszékben ülő gyermekre.
Vágólapra másolva!

Ferenc pápa egy mexikói stadionban sétált, majd megállt, hogy üdvözöljön néhány gyermeket. A képsorokon annyi látszik, hogy két kar kinyúlik az egyházfő felé, megragadja, és nem akarja elengedni. A pápa ezután elveszítette egyensúlyát, és kis híján a kerekesszékben ülő gyermekre esett.

Mexikói körúton a pápa Forrás: AFP/Alessandro Di Meo

Csupán a biztonsági őröknek köszönhető, hogy nem zuhant a földre. A videofelvétel tanúsága szerint az eset után az egyházfő dühös arccal kétszer is azt mondta spanyolul: "Ne légy önző!"

A Vatikán feje szerdán a világ egykor legveszélyesebb településének számító Ciudad Juárez egyik börtönébe és a texasi-mexikói határra tervezett látogatásával fejezi be hatnapos mexikói körútját.