Vádat emeltek Donald Trump kampányfőnöke ellen

Vágólapra másolva!
Egy riporternő bántalmazása miatt őrizetbe vették kedden Corey Lewandowskit, Donald Trump republikáns párti elnökjelölt-aspiráns kampányfőnökét, aki ellen vádat emeltek. 
Vágólapra másolva!

A jelenlegi információk szerint Lewandowskit Floridában vették őrizetbe. A 42 éves férfit azzal vádolják, hogy egy március 8-i eseményen szándékosan megragadta Michelle Fieldsnek, az akkor még a Breitbart konzervatív hírportál alkalmazásában álló riporternőnek a karját, zúzódásokat okozva.

Trump kampánycsapata tagadta a vádakat, közölve: Lewandowski teljes mértékben ártatlan, nem fogja magát bűnösnek vallani, és biztos abban, hogy felmenti a bíróság.

A kampányfőnök korábban azt mondta, hogy a riporternő hallucinál.

A hatóságok azonban kedden az interneten közzétettek egy videofelvételt is, amelyen jól látható, hogy egy sajtóeseményről kifelé igyekvő Trumpot a riporternő követi, és feltehetően kérdéseket tesz fel neki, amikor a kampányfőnök megragadja a karját, és maga mögé taszítja.

A floridai törvények a bántalmazás fogalmát úgy értelmezik, hogy egy személyt akarata ellenére megérintenek vagy megütnek. Amennyiben bűnösnek találják Trump kampányfőnökét, egy évig terjedő börtönbüntetést vagy ezer dolláros (278 ezer forintos) bírságot is kiszabhatnak rá.

Michelle Fields eközben felmondott a Breitbart hírportálnál,

mert állítása szerint a munkahelye kétségbe vonta állítását a történtekről, nem adott neki igazat. Értesülések szerint Fieldsnek azokat a kollégáit, akik kiálltak mellette, felmondással fenyegették meg. Az ügy kapcsán Fields három kollégája is otthagyta a hírportált.