Jobban van a brit politikus, akit képviselőtársai vertek meg

Nigel Farage politics brexit, Brit EU-népszavazás  Anglia, EU, kilépés, brit EU-tagságról tartott népszavazás,
Leader of the United Kingdom Independence Party (UKIP), Nigel Farage (C) speaks during a press conference near the Houses of Parliament in central London on June 24, 2016. Britain has voted to leave the European Union by 51.9 percent to 48.1 percent, final results from all 382 of Britain's local counting centres showed on Friday. / AFP PHOTO / GLYN KIRK
Vágólapra másolva!
Súlyos állapotban vitték kórházba délelőtt Steven Woolfe-t, az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának (UKIP) európai parlamenti képviselőjét, miután összetűzött párttársaival Strasbourgban. Woolfe este már tudatta, hogy "jól van".
Vágólapra másolva!

Délelőtt még az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártját (UKIP) ideiglenesen vezető Nigel Farage közölte, hogy az UKIP képviselői közötti heves vitát követően Steven Woolfe "összeesett", és súlyos állapotban kórházba vitték. Este viszont Woolfe tudatta, hogy már jól van, és lábadozik a kórházban.

London, 2016. október 6. Steven Woolfe, az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának (UKIP) európai parlamenti képviselője beszédet mond Londonban 2015. március 4-én. Woolfét 2016. október 6-án kórházba szállították, miután egy heves vitát követően összeesett az UKIP EP-képviselőinek tanácskozásán, Strasbourgban. A képviselő 2016. október 6-án tölti be a 49. életévét. (MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga) Forrás: MTI/EPA FILE/Facundo Arrizabalaga

Az Independent korábban arról írt, hogy az orvosok szerint ütés érte a képviselő arcát és fejét, és bevérezhetett az agya is. Neil Hamilton, a politikus egyik képviselőtársa később arról tájékoztatta a BBC-t, hogy tudomása szerint Woolfe agyvérzést kapott.

Az első sajtóhírek szerint a brit európai parlamenti képviselő válságos állapotban volt, a Politico brüsszeli hírportál helyszíni tudósítója azonban később már arról számolt be, hogy magához tért.

Sajtóhírek szerint amiatt robbant ki a konfliktus, hogy Woolfe beismerte, fontolóra vette, hogy kilép és inkább csatlakozik a brit kormányzó Konzervatív Párthoz. A szóváltás hevében a képviselő állítólag levette a zakóját és felszólította a párttársát - egyes források szerint Mike Hookemet -, hogy "férfiak módjára" rendezzék a vitát. Azt mondják, Woolfe az ütésváltás során beverte a fejét egy vasrácsba, mielőtt szétválasztották őket.

A brit képviselő egy-két órával később rosszul lett a parlament üléstermében, kiment a folyosóra, ahol összeesett.

Steven Woolfe estefelé azt mondta a kórházban, hogy jól van, a korábbi hírekkel ellentétben nem kapott agyvérzést.

Nigel Farage, az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának (UKIP) ideiglenes vezetője Forrás: AFP/Glyn Kirk

Farage azt közölte, hogy a párt vizsgálatot rendelt el az ügyben. "Ez az incidens úgy tüntet fel minket, mintha erőszakosak lennénk. Ez nem jó" - fogalmazott.

A 49 éves Steven Woolfe szerdán jelentette be, hogy Diane James pártvezér lemondása után indulni fog a UKIP elnöki tisztségéért. Woolfe már az előző elnökválasztáson is akart indulni, de késve jelöltette magát.