Clintonra szórják a pénzt Sanders hívei

Vágólapra másolva!
Bernie Sanders mintegy száz híve tüntetett Los Angelesben, ahol George Clooney rendezett szombaton adománygyűjtést Hillary Clinton számára.
Vágólapra másolva!

Az eseményt a hollywoodi sztár egyik szomszédjának házában rendezték, a mintegy 150 vendég minimum 33400 dollárt fizetett azért, hogy jelen lehessen– számolt be az ABC News.

A vendéglátók – köztük Steven Spielberg – viszont házaspáronként százezer dollárt fizettek.

Amikor Clinton konvoja elhaladt az utcán, az összegyűlt tiltakozók egydolláros bankjegyekkel dobálták meg a volt külügyminiszter autóját.

Sanders egyik legfontosabb érve riválisa ellen, hogy Clinton szoros kapcsolatokat ápol a Wall Streettel, és horribilis összegeket kér a beszédeiért. Az ő támogatói viszont átlagosan 27 dollárt fizetnek a kampánykasszába, és ez is mutatja, hogy semmi köze a gazdagokhoz – emlékeztetet az NBC News.

Clooney egyébként egy nappal korábban San Franciscóban is szervezett adománygyűjtést a volt first lady számára. Itt már 353400 dollárba került egy szék a Clooney-házaspár és Hillary Clinton asztalánál, és ennyit fizettek a legjobb helyekért is.

Érdekes egyébként, hogy Clooney egy interjúban maga is elismerte: „obszcénul” sok pénz gyűlik össze az adománygyűjtő estélyeken.

George Clooney segít obszcénul sok pénzt gyűjteni Hillary Clinton kampányára