Áramszünet miatt késnek a brüsszeli gépek

brüsszel reptér
Brüsszel, 2016. március 23. Rendőrségi szakértők a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtér megrongálódott utascsarnoka előtt 2016. március 23-án, miután az előző nap két pokolgép robbant a légi kikötőben. A belga fővárosban az európai uniós intézmények közelében lévő metróállomáson is robbantásos merényletet hajtottak végre az Iszlám Állam dzsihadista szervezet terroristái. A merényletek következtében több mint harminc ember életét vesztette, kétszázhatvan megsebesült. (MTI/EPA/AP pool/Geert Vanden Wijngaert)
Vágólapra másolva!
Kilencven percen keresztül nem volt áram a brüsszeli repülőtéren, amely csak a múlt héten kezdte meg teljes kapacitással a működést a márciusi merényletek után.
Vágólapra másolva!

Pénteken kora reggel másfél órán keresztül nem tudtak becsekkolni és felszállni a gépekre az utasok a brüsszeli repülőtéren. Bár a hibát elhárították, több járat is késve indult, és még mindig hosszú sorok kígyóznak a pultok előtt – tudta meg a Reuters a repülőtér egyik szóvivőjétől.

A merényletek után csak a múlt héten indult teljesen újra a repülőtér működése Forrás: MTI/EPA/AP POOL/Geert Vanden Wijngaert

Még órákba telik, míg minden visszazökken a normális mederbe, de egyetlen járatot sem kellett törölni.

Egyetlen dolog marad el: egy sajtótájékoztató, amelyen a tavalyi eredményeket tervezték ismertetni.