Vágólapra másolva!
Legalább tízen meghaltak, amikor egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát a szíriai Aleppóban. A városban szerda reggel kiújultak a harcok a kormányerők és a fokozatosan kiszoruló felkelők között, de úgy tűnik, már sínen van az újabb tűzszüneti megállapodás.
Vágólapra másolva!

Legalább tízen életüket vesztették szerdán, amikor egy öngyilkos merénylő felrobbantotta járművét egy hídon, amely az ostromlott Kelet-Aleppó kormányerők tartotta részeit köti össze a lázadókéival - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű, kiterjedt aktivistahálózattal rendelkező civil szervezet.

A támadásról, amelyben több tucat ember is megsebesült a felkelők is jelentettek.

Újra harcolnak Aleppóban

Az OSDH szerint a merényletért az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz köthető Dzsabhat Fatah as-Sám (korábbi nevén az an-Nuszra Front) a felelős. A szervezet az úgynevezett mérsékelt ellenzéki fegyveres csoportok oldalán harcol a konfliktusban.

Az OSDH úgy tudja, hogy a térségben intenzív harcok zajlanak.

A kormányerők novemberben indult offenzívája során sikerült a lázadókat néhány négyzetkilométernyi területre visszaszorítani Kelet-Aleppóban.

Újabb tűzszünet jöhet

Az új harcok szerdán reggel törtek ki, miután

meghiúsult a tűzszünet a szíriai kormányerők és a fokozatosan kiszoruló felkelők között

és a város kiürítését nem sikerült megkezdeni a tervezett időpontban.

Szerda este azonban a Núreddín az-Zinki nevű lázadócsoport katonai szóvivője azt mondta, hogy újra sínen van az aleppói tűzszüneti megállapodás, és ennek végrehajtása, és a város lázadók által ellenőrzött területeinek kiürítése "órákon belül" megindul.