"Allah Akbar!"-t üvöltve katonákra támadó terroristát lőttek le Brüsszelben

késelés brüsszelben
Policemen stand guard the Boulevard Emile Jacqmain - Emile Jacqmainlaan in the city centre of Brussels on August 25, 2017, where a man is alleged to have attacked soldiers with a knife and was shot. A knife-wielding man attacked a soldier in Brussels on August 25, 2017, before being "neutralised" by troops present at the scene, Belgian authorities said. Belgian media reported that the man, who was rushed to the hospital after the attack, had attacked two soldiers injuring one in the face and the other in the hand. / AFP PHOTO / Aurore Belot
Vágólapra másolva!
Késsel támadt katonákra egy szomáliai migráns Brüsszel központjában. Két katona megsérült. A támadót agyonlőtték. Eközben a londoni Buckingham-palotánál is késsel támadt rendőrökre egy férfi.
Vágólapra másolva!

Késsel támadt egy férfi helyi idő szerint este negyed kilenc felé két katonára Brüsszel központjában, a belvárosi Emile Jacqmain körúton. A támadóra tüzet nyitottak, el is találták - írja a BBC. A helyszínt lezárták.

A Reuters szerint a merénylő egy 30 éves férfi volt, aki nem volt ismert terrorista tevékenységek miatt a rendőrségnél. A férfit életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, ahol később meghalt.

A Sky News szerint a támadó egy szomáliai migráns volt, aki a merénylet közben kétszer is

"Allah Akbar!"-t kiáltott.

A belga ügyészség terrortámadásnak minősítette a támadást.

Az egyik katona a karján, a másik az arcán sérült meg - írja a Standaard. Őket is kórházba vitték.

Charles Michel belga kormányfő Twitter-üzenetben támogatásáról biztosította a katonákat. Azt írta, a belga biztonsági erők továbbra is készültségben lesznek, s figyelemmel kísérik a helyzetet.

Belgium a 32 életet követelő 2016. március 22-i brüsszeli merényletek óta magas terrorkészültségi fokon van.

Forrás: AFP/SOOC/Aris Oikonomou

Itt történt a támadás:

Délután Molotov-koktélt dobtak egy brüsszeli rendőrörsre. Még vizsgálják, hogy ugyanaz az ember tette-e.

A Buckingham-palotánál is hasonló támadás történt

Londonban szintén késsel támadt egy férfi a rendőrökre a Buckingham-palotánál, helyi idő szerint este fél kilenckor. Az MTI szerint a férfit járőröző rendőrök állították meg, és ezután találtak nála kést.

Lefogása közben sebesített meg két rendőrt.

Könnyebben sérültek meg, a helyszínen látták el a sérüléseiket, nem kellett kórházba szállítani őket. A támadót letartóztatták.

A BBC szerint a támadó egy 20-as évei elején járó férfi. A Guardian és több külföldi portál azt írta, hogy egy szemtanú szerint a támadó a kocsijával egy rendőrautó felé közelített, majd mellette állt meg. A rendőrök ekkor látták meg a kocsijában a kést. Mikor kiszedték az autóból a férfit, akkor sebesítette meg a rendőröket.

Az esetben más nem sérült meg, de a palotánál sok rendőrautót látni.

A rendőrség szerint a királynő a támadáskor nem volt a palotában - írja a Guardian. A Daily Mail szerint jelenleg a skót rezidenciáján tartózkodik.