Banglades felszólította Mianmart, hogy fogadja vissza a rohingyákat

Tangkhali, 2017. szeptember 16. Mianmari rohingják a bangladesi Tangkhaliban felállított sátrukban 2017. szeptember 16-án. Az ENSZ legfrissebb jelentése szerint a rohingja muszlim kisebbség 400 ezer tagja menekült a szomszédos Bangladesbe az arakáni erőszakhullám augusztus 25-i kezdete óta. A menekültek fele rögtönzött szálláshelyeken tartózkodik, a többiek hivatalos menekülttáborokban, egy részüket pedig helyi közösségek fogadták be. (MTI/EPA/Abir Abdullah)
Vágólapra másolva!
A bangladesi miniszterelnök felszólította Mianmart, hogy fogadja vissza az országból elmenekült rohingyákat. A többségben buddhista lakta országból az erőszak elől több mint 420 ezer muszlim rohingya menekült el.
Vágólapra másolva!

A bangladesi minisztrelnök, Sejk Haszina Vazed New Yorkban van, ahol csütörtökön kíván felszólalni az ENSZ-közgyűlés 72. ülésszakasznak általános vitájában. A kormányfő hangsúlyozta, hogy Mianmarnak vissza kell fogadnia az elmenekült rohingyákat és szavatolnia kell azok biztonságát.

Tehát semmilyen kínzásnak valamint elnyomásnak nem vethetők alá.

Mianmar vezetője azt állította kedden este, hogy készek visszafogni a menekülteket.
Sejk Haszina Vazed elmondta, hogy Mianmar közös határaikon gyalogos aknákat telepített, hogy megakadályozza a menekültek visszatérését.

Mianmari rohingják a bangladesi Tangkhaliban felállított sátrukban 2017. szeptember 16-án. Az ENSZ legfrissebb jelentése szerint a rohingja muszlim kisebbség 400 ezer tagja menekült a szomszédos Bangladesbe az arakáni erőszakhullám augusztus 25-i kezdete óta. A menekültek fele rögtönzött szálláshelyeken tartózkodik, a többiek hivatalos menekülttáborokban, egy részüket pedig helyi közösségek fogadták be. (MTI/EPA/Abir Abdullah) Forrás: MTI/EPA/Abir Abdullah

Banglades szerdán utasította hadseregét, hogy vegyen részt a rohingja menekülteknek biztosított humanitárius segélyek szétosztásában, valamint a nekik létesítendő táborok építésében.