Éppen a Soros-teremben beszél az Európai Bizottság alelnöke

Brussels Belgium ECONOMY economics FORUM DEBATE SPEECH EVENT Brussels economic forum EUROPE EUROPEAN EUROPEAN UNION European Union Flag George Soros Open Society Foundations Soros Fund Management LLC business magnate philanthropist author Hungary ????t? S
Soros György
Vágólapra másolva!
Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke a Soros-teremben beszél majd Európa jövőjéről Rigában egy pénteki konferencián. Miközben az ellenzék azt állítja, hogy nincsen Soros-terv, addig az EB alelnöke az amerikai tőzsdespekulánsról elnevezett teremben beszél majd többek között valószínűleg a kvótáról és a migrációról.
Vágólapra másolva!

Az Európai Bizottság alelnöke, Timmermanns Rigában tart előadást Európa jövőjéről egy iskolában, a Soros-teremben. Miközben itthon az ellenzék és a baloldali sajtó is próbálja tagadni, hogy lenne Soros-terv, az élet fintora, hogy az Európai Bizottság alelnöke Európa jövőjéről beszél a Soros teremben. Ebben az előadásban minden valószínűség szerint nagy hangsúlyt fog kapni a migráció és a kvóta.

Soros György migránsok millióit telepítené Európába Forrás: AFP/SOOC/Alexandros Michailidis

A Soros-terv lényege, évi egymillió migráns behozatala Európába, a kerítések lebontása, a bevándorlók kötelező szétosztása a tagállamok között, valamint a migránsok 9 millió forintnak megfelelő pénzügyi támogatása.

Ezeket maga a spekuláns írta le különböző dolgozataiban. Soros már 2015-ben arról írt a Project Syndicate nevű oldalon, hogy évente legalább egymillió bevándorlót kellene betelepíteni az Európai Unióba, a terheket igazságosan szétosztva a tagállamok között.

A határokkal kapcsolatban a Bloomberg Business szerint 2015 októberében Soros György azt mondta: a mi tervünknek a menekültek védelme a célja, és a nemzeti határok jelentik az akadályt." Ebbe a kerítések nyilvánvalóan nem férnek bele, tehát nem nagy talány, hogy Soros szerint le kellene bontani a déli határt védő kerítést.

Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke a Soros-termeben beszél majd Forrás: AFP/Emmanuel Dunand

A terv utolsó eleméről, a pénzügyi támogatásról a The Wall Street Journal blogján olvashatunk. Eszerint 2015 novemberében Soros azt javasolta, hogy a Törökországba érkező migránsokat személyenként és évente 5000 dollárral támogassák.