30 kiló hasist találtak egy magyar buszban az ukránok

Vágólapra másolva!
A több mint 30 kilogramm hasist az ukrán biztonsági szolgálat munkatársai találták meg egy Magyarországból Ukrajnába tartó menetrend szerinti autóbusz egyik utasának poggyászában. A szállítmány értéke az előzetes becslés szerint félmillió dollárt - hozzávetőlegesen 133 millió forintot - ér. 
Vágólapra másolva!

Az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU) már korábban értesült róla, hogy egy nagyobb mennyiségű drogszállítmányt készülnek Magyarországból Ukrajnán keresztül egy harmadik országba juttatni. A 33 kilogramm hasis egy csernyivci illetőségű ukrán állampolgár poggyászából került elő.

A csempész Magyarországról egy autóbusz utasaként érkezett az egyik magyar-ukrán közúti határátkelő ukrán oldalára. Miután a magyar vámvizsgálat már megtörtént, a drogfutár azt gondolhatta, hogy túl van a nehezén. Csakhogy

az ukrán határőrség drogkereső kutyája kiszimatolta a kábítószert,

amit gyermekhigiéniai termékek közé rejtettek.

A helyszíni vizsgálat során megállapították, hogy a csomagok hasist tartalmaznak. Az illegális szállítmány feketepiaci értékét a szakértők félmillió dollárra becsülik. A drogfutárt az ukrán hatóságok őrizetbe vették, és megkezdték a nyomozást a megbízói kilétének felderítése érdekében – adta hírül az SZBU sajtószolgálata.