Rejtélyes tömegpánik Londonban

London, Oxford street
An armed policeman runs down Oxford Street in central London on November 24, 2017, as police responded to an incident. British police said they were responding to an "incident" at Oxford Circus in central London on Friday and have evacuated the Underground station, in an area thronged with people on a busy shopping day. / AFP PHOTO / Daniel LEAL-OLIVAS
Vágólapra másolva!
Lövöldözés miatt zárhatott le a rendőrség Londonban több utcát, és több metróállomást. Szemtanúk beszámolója szerint az emberek sikítozva és kiabálva menekültek. A rendőrség délután azt közölte, hogy nincs nyoma lövöldözésnek, egyetlen sérültet találtak, egy nőt, aki menekülés közben sérült meg könnyebben. Nemsokára a korábban lezárt metróállomások újranyitottak, kora este pedig a Scotland Yard bejelentette, hogy az incidenst lezártnak tekinti és befejezte a a vizsgálatot.
Vágólapra másolva!

Magyar idő szerint este háromnegyed hatkor riasztották a rendőröket és a tűzoltókat, azzal, hogy lövöldözés volt.

Egy londoni olvasónk azt írta, hogy mobilszolgáltatójától azt az üzenetet kapta, hogy

- ami nem kizárt, hogy hozzájárult a pánik kialakulásához.

A brit közlekedési rendőrség első megfogalmazása szerint egy "utassal összefüggő" incidensről van szó, de konkrétumokat a hatóságok egyelőre nem közöltek.

Lezártak több metróállomást Londonban, lövöldözés történhetett Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

A Skynews információi szerint több tűzoltóautó is a helyszínre érkezett, egy nőt pedig aki menekülés közben sérült meg, a mentők láttak el.

Az Oxford Circus és a Bond Street metróállomások egymás után következnek a londoni belvároson áthaladó Central Line metróvonalon. Háromnegyed hétkor (helyi idő szerint háromnegyed hat) a rendőrség azt közölte, hogy egyelőre nincs semmilyen jele annak, hogy valóban lövöldözés lett volna.

A rendőrség később közölte, hogy a lezárt Oxford Circus metrómegállót újranyitották, a Skynews pedig azt írta, hogy az üzletek és a közlekedés újra indult az Oxford Streeten.

A környéken

több tízezres tömeg vásárolt

a Black Friday estéjén.