Breitbart: Orbán Viktor Közép-Európa vezető politikusa

Orbán Viktor évértékelője 2017 február 10-én a Várkert Bazárban
Vágólapra másolva!
A közép-európai nemzetek nyitott határok elleni politikájának a de facto vezetője Orbán Viktor – így jellemezte a világszerte gyakran idézett amerikai Breitbart hírügynökség a magyar miniszterelnököt. A nagy hatású internetes újság hosszan idézte a magyar kormányfő évértékelő beszédét.
Vágólapra másolva!

„Az igazi menekülteket persze be fogjuk fogadni: németet, hollandot, franciát, olaszt, rémült politikusokat és újságírókat, hazájukat elhagyni kényszerülő keresztényeket, akik az otthon elvesztett Európájukat majd nálunk akarják megtalálni” – idézte a Breitbart Orbán Viktor évértékelő beszédének egyik részét legfrissebb cikkében. A világszerte elismert hírügynökség úgy jellemezte a kormányfőt, mint aki a de facto

vezetője azon kelet-közép-európai államoknak, akik ellenálltak a nyugati országok nyitott határokon alapuló politikájának.

Sokat segítettek Trump megválasztásában

A hihetetlenül sikeres, elitkritikus híroldal döntő szerepet játszott Donald Trump megválasztásában. A Breitbart lényegét tekintve egy alternatív jobboldali orgánum, amely magas szintű elemzéseivel, eredeti stílusú, nem ritkán kemény vagy ironikus cikkeivel az amerikai politikából kiábrándult csoportokat is meg tudja szólítani. Trump a híroldal vezetőjét, Steve Bannont először kampányfőnökének, majd elnöki főtanácsadónak nevezte ki.

A Breitbart hírügynökség hosszan foglalkozott Orbán Viktor évértékelőjével Fotó: Mudra László - Origo

A Breitbart további részleteket is idézett Orbán múlt pénteki beszédéből. Így többek között kiemelte azt a részt, amiben a kormányfő azt mondta, a nyitott társadalom felszámolta az érvelésalapú demokráciát, helyette korrektségalapú demokrácia lett, a valódi hatalmat, a döntéseket és befolyást a választott kormányok helyett a világhálózatba fogott emberek kezébe, a médiagurukhoz, a senki által meg nem választott nemzetközi szervezetekhez szervezték ki.

Soros György birodalma

2016-ban éles kontúrral rajzolódtak ki "a hadállások", a nemzetek fellázadtak a globalisták ellen, a középosztály fellázadt a vezetők ellen. Ez az EU-ban azt jelenti, hogy

a szuverén országok állnak szemben az unionistákkal,

és a választók állnak szemben a brüsszeli bürokratákkal – idézett még a hírügynökség Orbán Viktortól.

Külön kiemelték azt a részt, amikor a miniszterelnök arról beszélt, hogy nemzetközi szervezetek a helyi politikák befolyásolására törekednek.

Orbán Viktor kiállt Donald Trump rendelete mellett

Mint arról korábban beszámoltunk, Orbán Viktor miniszterelnök egyértelműen kiállt a terroristagyanús országokból érkezők kitiltása, azaz Donald Trump rendelete mellett, erről írt a nagy hatású amerikai internetes újság, a Breitbart. Orbán szerint az USA-nak joga van meghozni a saját intézkedéseit, majd azt is mondta, hogy mindenkinek inkább a saját ügyeire kellene összpontosítania.