Előrehozták a NATO külügyminiszteri találkozóját

2017.03.24. 21:46

Előrehozták Március 31-re e a NATO brüsszeli külügyminiszteri találkozóját, így Rex Tillerson amerikai külügyminiszter is részt vesz azon.

A NATO az időpontváltozást egyelőre nem erősítette meg. A tanácskozást eredetileg április 5-6-ára tervezték, a változás miatt már az amerikai külügyminiszter is részt tud venni – írja a Reuters.

Előzőleg, a hét elején szintén a brit hírügynökség értesülése nyomán ismertté vált, hogy Rex Tillerson ebben az időpontban más elfoglaltsága miatt nem tud részt venni a NATO külügyminiszteri tanácskozásán.

Ezen a héten Washingtonban már számos NATO-tagország külügyminiszterével találkozott Tillerson, ez lesz az első alkalom, hogy az új amerikai kormányzat külügyi vezetője részt vesz az Észak-atlanti Szövetség miniszteri ülésén, és az Egyesült Államok képviselőjének esetleges távolmaradása egyes források szerint aggodalmakat keltett a szövetségesek körében.

Brüsszel előtt Tillerson Ankarába látogat, ahol fő tárgyalási témája várhatóan az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet elleni harc lesz.