Az anyuka mellett fulladt meg a kisbaba

2017.05.28. 12:17

Egy pennsylvaniai anyuka betépve feküdt a kisbaba mellé a kanapéjukra. A gyerek nem kapott levegőt tőle, így megfulladt. 

A 23 éves anyuka, Arissa Ward maga hívta fel a middletoni rendőrséget Pennsylvaniaban, miután a kisfia alvás közben megfulladt. Egymás mellett feküdtek a kanapén, ahol mélyen elaludtak.
Az anyuka bevallotta, hogy füvezett és ivott, mielőtt lefeküdt a csecsemő mellé aludni.

A boncolás után egy héttel megállapították az orvosok, hogy a gyerek traumás asphyxia és fulladás miatt halt meg. A kisbaba szervezetében marihuána nyomait is megtalálták.Mivel a gyereket még szoptatta az anyuka, valószínűleg a tejen keresztül szívhatta a szervezetébe a drogot.

Ugyan a csecsemőgyilkosság nem volt szándékos, mégis vád alá helyezték az anyukát, mert rendszeresen veszélyeztette a fű fogyasztásával a gyerek életét, amiért másodfokú büntetést is kaphat. 

A nő ügyvédje azt mondta, hogy a baba halálát egy meggondolatlan cselekmény okozta. Egyértelmű, hogy nem akarta megölni a gyerekét. De ahogyan az orvosok is elmondták, ha valaki kábult állapotban van, akkor nyilvánvalóan nem fekszik le a gyereke mellé aludni, hiszen bármikor előfordulhat egy ilyen baleset.A nőnek egyébként még van ez másik gyereke is, aki egyelőre felügyelet alatt van.

A nyomozás közben kiderült, hogy a gyerek édesapja is aktívan füvezik, így ő sem felügyelhet a gyerekre, hiszen erősen veszélyezteti biztonságát.