Donald Trump elégedetlen lehet az igazságügyi miniszterrel

Horizontal US President Donald Trump speaks with Attorney General Jeff Sessions (R) during the 36th Annual National Peace Officers’ Memorial Service at the US Capitol in Washington, DC, May 15, 2017. / AFP PHOTO / SAUL LOEB
Donald Trump és Jeff Sessions
Vágólapra másolva!
Amerikai lapok értesülései szerint Donald Trump elégedetlen Jeff Sessions igazságügyi miniszter munkájával, a tárcavezető állítólag felvetette korábban lemondását is, az ügyet a Fehér Ház szóvivője, Sean Spicer egyelőre nem kommentálta. Az elnök fia, Eric Trump közben élesen kritizálta a demokratákat, azt mondta: "nem is emberek", mert akadályozzák apja programját.
Vágólapra másolva!

Több amerikai lap - köztük a The Washington Post és a The Wall Street Journal - információi szerint az elnök elégedetlen azzal, ahogyan az igazságügyi tárca a beutazás átmeneti korlátozásáról szóló elnöki rendelettel kapcsolatos ügyeket kezeli. Az ABC szerint a tárcavezető korábban már, nem hivatalosan ugyan, de fel is ajánlotta lemondását.

Donald Trump és Jeff Sessions Forrás: AFP/Saul Loeb

Egy, a miniszterhez közelálló, de névtelenséget kérő minisztériumi munkatárs szerint Trump és Sessions között az elmúlt hetekben nem egy alkalommal volt heves vita, kivált azt követően, hogy Sessions - miután kiderült, hogy ő is találkozott Szergej Kiszljak washingtoni orosz nagykövettel, de erről nem számolt be -, kivonta magát az Oroszországgal kapcsolatos vizsgálatok lefolytatásából. Ezzel a döntéssel az elnök nem értett egyet, a kiszivárgott hírek szerint Sessions ekkor vetette fel lemondását.

Sean Spicer, a Fehér Ház szóvivője csak annyit mondott minderről, hogy "ezt nem vitatta meg az elnökkel". Az igazságügyi minisztérium szóvivője azt mondta: Jeff Sessions marad a minisztérium élén.

Trump fia a demokratákról

Donald Trump kisebbik fia közben egy televíziós interjúban arról beszélt, hogy számára "a demokraták még csak nem is emberek", mert akadályozzák édesapját a programja végrehajtásában. Eric Trump a republikánusokhoz közel álló Fox televízióban fejtette ki véleményét. Anélkül, hogy nevén nevezte volna a Demokrata Párt új elnökét, Tom Perezt, Eric Trump azt mondta, hogy szerinte a pártnak nincs rátermett vezetése. "Ez a munka amúgy is sok bajlódással jár" - tette hozzá.