Legalább 30 gyerek halt meg a szíriai harcokban az év eleje óta

Szarakib, 2017. április 4. Sérült gyermeket ápolnak egy tábori kórházban, az északnyugat-szíriai Idlíb tartományban fekvő Szarakibban 2017. április 4-én, miután feltehetőleg a szíriai kormányerők vegyifegyver-támadást intéztek az Idlíbtől délre fekvő Han Sejkun település ellen. A halálos áldozatok száma legalább százra tehető. (MTI/EPA)
Vágólapra másolva!
"Megdöbbentő, hogy csak az év első tizennégy napjában több mint harminc gyerek halt meg Kelet-Gútában a fokozódó erőszak miatt" - mondta közleményében Fran Equiza, az UNICEF szíriai képviselője.
Vágólapra másolva!

Ezzel összefüggésben emlékeztetett arra, hogy a becslések szerint

200 ezer kiskorú rekedt a térségben 2013 óta.

A Bassár el-Aszad szíriai elnök erői által 2013 óta ostromlott Kelet-Gúta 400 ezer lakosa nagyon nehéz körülmények között él, élelmiszer- és gyógyszerhiány sújtja őket.

Forrás: MTI/EPA/-------------------

Az északnyugat-szíriai Idlíb tartományban az év eleje óta szintén több tucat gyerek és nő halt meg vagy sebesült meg a harcok miatt - hangsúlyozta az UNICEF szíriai képviselője, aki hozzátette, hogy becsléseik szerint

közel 100 ezer civil menekült el a térségbeli fegyveres konfliktus elől

az elmúlt hetekben.

Idlíb tartományt és székhelyét különböző felkelő csoportok, köztük szélsőséges erők ellenőrzik 2015 óta, amelyek a kormányerők elleni harc mellett egymással is vetélkednek a hatalomért. Az egyik legjelentősebb erőt a Haját Tahrír as-Sám (HTS) nevű fegyveres szervezet képviseli, élén a Dzsabhat Fatah es-Sám dzsihadista csoporttal, amely korábban an-Nuszra Front néven az al-Kaida szíriai ágaként volt ismert.