Ámokfutást rendezett egy egyiptomi bevándorló Írországban

Yosuke Sasaki
Vágólapra másolva!
Késes támadás rázta meg a napokban Írországot, miután egy fiatal egyiptomi bevándorló egy Dundalk nevű kisvárosban rátámadt a járókelőkre. Egy embert megölt.
Vágólapra másolva!

Egy egyiptomi származású bevándorlót tartóztattak le az ír hatóságok, miután a férfi valósággal ámokfutást rendezett egy kisvárosban szerdán. A mindössze 18 éves egyiptomi fiatal Dundalkban - mintegy 80 kilométerre északra Dublintól - először egy 24 éves japánt, Yosuke Sasakit szúrt agyon, később pedig még két másik járókelőt sebesített meg súlyosan.

Egyelőre gyanúsítottként őrizetben tartják, a kihallgatását megkezdték. A hatóságok jelzése szerint a támadás mögött nem találtak terrorizmusnak minősülő indítékokat, de további vizsgálatok következnek. A szervek két mobiltelefont lefoglaltak az elkövető lakásából, amely az Avenue Road és az Inner Road sarkán található.

A terrorista röviddel 9 óra után csapott le először, szó szerint ledöfte a japán fiatalembert, aki a helyszínen meghalt.

Fél órával később a húszas évei elején járó Cian Murphyre támadt rá, akit hátulról szúrt meg. Neki volt annyi ereje, hogy bevonszolja magát a közeli munkahelyére, ahol a kollégái riasztották a mentőket. Háromnegyed tíz előtt pedig a harmadik áldozatára is rárontott az egyiptomi, őt a fején sebesítette meg. Szemtanúk szerint a férfiből ömlött a vér.

Yosuke Sasaki Forrás: Origo

A bevándorló gyalog menekült, a rendőrök gyakorlatilag perceken belül elkapták. A hátteréről egyelőre annyit lehet tudni, hogy Észak-Írországon keresztül érkezett Dundalkba, január elsején a helyi rendőrség igazoltatta is, de nem tudták azonosítani, ezért egy dublini menekültszállásra irányították. Az egyiptomi azonban kedden visszatért Dundalkba.

(Forrás: Independent.ie)