Négy ember meghalt, amikor felrobbant egy kisbolt az angol városban

Leicester, 2018. február 26. Tűzoltók a közép-angliai Leicesterben történt robbanás helyszínén 2018. február 25-én. Helyszíni beszámolók szerint egy vegyesbolt kigyulladt és teljesen összeomlott. A helyszínről négy sérültet vittek kórházba, a rendőrség szerint nincsenek terrorcselekményre utaló jelek. (MTI/EPA/Tim Keeton)
Vágólapra másolva!
A helyi rendőrség szerint erős robbanás történt Leicester egyik lengyel vegyesboltjában vásárnap, a Hinckley Road-on. Szemtanúk szerint a detonációt több házzal távolabb is lehetett érezni. Legalább négyen meghaltak. A rendőrség szerint nem terrortámadás történt.
Vágólapra másolva!

A helyi rendőrség "komoly incidensnek" minősítette a történteket, de nem közölték robbanás okát. A kétszintes épület kigyulladtt, mejd összedőlt. A BBC a rendőrségi szóvivőre hivatkozva azt írta, a robbanás nem terrortámadás volt, ezt az információt már hivatalosan is megerősítették. A tájékoztatás szerint

a robbanás és a tűz oka egyelőre nem ismert, az ennek kiderítését célzó vizsgálat megkezdődött.

Egybehangzó brit médiaértesülések szerint az üzlethelyiségben egy lengyel élelmiszerbolt működött.

A közösségi médiában több fotó és videó is megjelent a lángoló épületről.

Egyes Twitter-bejegyzések szerint többen is megsérültek a robbanásban, a Telegraph-nak a rendőrségi szóvivő nem sokkal a robbanás után mindössze annyit mondott: elsődleges feladatuk, hogy ha sérültek vannak, ellásák őket. A mentőcsapatok négy tűzoltóautóval vonultak ki a helyszínre.

A legfrissebb információk szerint négyen meghaltak a robbanásban. A

A Sky News szerint

négy embert kellett kórházba szállítani

súlyos sérülésekkel.

A Leicestershire megyei rendőrség közleménye szerint a szerencsétlenségben négyen megsérültek, egyikük súlyosan.

A tájékoztatás egyenes utalást tesz arra, hogy az áldozatok és a sérültek száma növekedhet.

A rendőrség szerint az összeomlott épület egy üzlethelyiségből és egy kétszintes lakóingatlanból állt, és

elképzelhető, hogy vannak, akiket még nem találtak meg.

Az esetleges további sérültek vagy áldozatok felkutatására irányuló mentési tevékenység folytatódik - áll a rendőrségi tájékoztatásban.

A Telegraph tudósítása szerint lezárták a környéket, és arra kérték az ott lakókat, hogy hagyják el a területet. Korábban egyes források arról számoltak be, hogy hatvan környékbeli házból evakuálták az embereket. de a hétfő délelőtti hivatalos tájékoztatásban az áll, hogy

a rendőrség nem evakuálta a szomszédos ingatlanokat, csak kordont vont a helyszín köré.

A vegyesbolt és a felette lévő

lakás teljesen megsemmisült

a robbanásban. A törmelék a szomszédos négysávos utat is beterítette. Az épület előtt egy fedett buszmegálló is volt, amely szintén romba dőlt.

Egy szemtanú azt mondta a BBC-nek, hogy a robbanás után rögtön érezték, ahogy megremegnek a házak. Utána már csak a lángokat látták.

Tűzoltók a közép-angliai Leicesterben történt robbanás helyszínén 2018. február 25-én. Forrás: MTI/EPA/Tim Keeton

A Sky News-nak egy helyi újságíró azt mondta, késő estére a lángokat sikerült eloltani, de a füst mindent beterített.

Hétfőn hat tűzoltóegység dolgozott a romba dőlt épületnél, és az esetleges további sérülteket kereső alakulatok munkáját ilyen feladatokra kiképzett kutyák is segítik.