Robbanás volt egy cseh vegyi üzemben, ahol hatan meghaltak

Csehország, vegyiüzem, robbanás, 2018.03.22.
View taken on March 22, 2018 shows parts of a chemical plant in the northern Czech town of Kralupy-nad-Vltavou, where at least six people died and several others were seriously injured in an explosion. The Prague-Vinohrady hospital has triggered its emergency plan and is getting ready to receive a "significant number" of patients, regional fire fighter spokeswoman Vladimira Kerekova said, quoted by the CTK news agency. / AFP PHOTO / Michal CIZEK
Vágólapra másolva!
Az első jelentés szerint a vegyiüzem egyik, magánkézben lévő gyártórészlegében a karbantartási munkálatok alatt robbant fel egy tartály. A detonáció következtében a helyszínen 6-an azonnal meghaltak, 2 alkalmazottat pedig súlyos égési sérülésekkel szállítottak kórházba.
Vágólapra másolva!

A legfrissebb jelentés szerint hat halottja, és két súlyos sérültje van annak a robbanásnak, amely csütörtökön délelőtt 10 órakkor történt a Prágától északra fekvő Kralupy nad Vltavouban található vegyiüzemben - közölte Vladimíra Kereková, a közép-csehországi tűzoltóság szóvivője.

Hatan meghaltak, ketten súlyosan megsérültek a robbanásban Forrás: AFP/Michal Cizek

A detonáció oka egyelőre ismeretlen, csak annyit tudni, hogy valószínűleg egy üzemanyagtartály robbant fel. Az épületben a detonáció után tűz nem keletkezett. A helyszínre percek alatt több rohamkocsi és két mentőhelikopter is érkezett.

Peter Holecek polgármester a cseh sajtónak elmondta, hogy mivel az üzem több kilométerre van a várostól, és

a robbanás következtében sem a levegőbe, sem az ivóvízhálózatba nem került káros vegyianyag, így a lakosságot nem fenyegeti veszély, senkit sem kellett evakuálni.