Lövésekkel állították meg a migránsokat a magyar határnál

elfogott migránsok az ukrán-magyar határon2
A határkerítésen elfogott férfiak afgán állampolgároknak vallották magukat.
Vágólapra másolva!
Csak a leadott lövésekkel tudták megállítani, majd elfogni az illegális bevándorlókat vasárnap virradóra a nagypaládi ukrán-magyar határon – írta a Kárpátinfo.net.
Vágólapra másolva!

Két férfi már épp felmászott a határkerítésre, amikor az ukrán határőrök észrevették őket.

Miután a felszólításra nem reagáltak, és átmásztak a kerítésen, csak azután adták meg magukat, hogy az ukrán határrendészek többször feléjük lőttek.

A határkerítésnél elfogott férfiak afgán állampolgároknak vallották magukat Forrás: karpatinfo.net

A két elfogott férfinál semmilyen hivatalos okmány nem volt, letartóztatásuk után ukrán oldalon a nagypaládi határőrségre szállították őket.

A Kárpátinfo.net korábban arról is beszámolt, hogy múlt péntek éjjel tizenkét migránst tartóztattak le Kárpátalján az ukrán-szlovák zöldhatáron. Az unghutai határőrség munkatársai nem sokkal éjfél előtt mozgást észleltek közvetlenül az államhatárnál. A frissen letaposott fű ugyanis arra utalt, hogy ott nemrég több ember haladhatott el. Az ukrán határőrök azonnal megkezdték a keresést, és értesítették a szlovák kollégáikat is.

A közös akcióban fél órán belül 12 ázsiai migránst fogtak el. A magukat vietnámi állampolgároknak valló férfiaknál semmilyen dokumentum nem volt.

Letartóztatásuk után Ukrajnában indult ellenük eljárás.