Fordulat az ügyben: rendszeresen mecsetbe jártak a leicesteri rendőrgázolók

Vágólapra másolva!
A Daily Mail szombati cikkében egy helyi mecsetbe járó hívőt szólaltatott meg, aki elárulta, hogy a rendőrgázolással gyanúsított férfiak rendszeresen jártak a közeli mecsetbe imádkozni. Itt vannak az újabb részletek a briteket sokkoló ügyről, fényképek is nyilvánosságra kerültek a feltételezett elkövetők letartóztatásról.
Vágólapra másolva!

Az Origo is megírta, hogy elütöttek egy fegyveres rendőrt az angliai Leicester városközpontjában, akit fejsérüléssel szállították kórházba. A rendőrség tájékoztatása szerint

állapota súlyos, de nem életveszélyes.

Az egész történet onnan indult ki, hogy egy férfi bántalmazása miatt egy helyi lakos ugrasztotta a rendőrséget, akik hajnali 3:30-kor értek a helyszínre. A hívás után fegyveres rendőrök lepték el a támadás helyszínét, csakhogy egyikőjüket nemes egyszerűséggel elütötték. Az már a Dailystar pénteki cikkéből is körvonalazódott, hogy az európai kultúrától merőben eltérő akció miatt két-két 19, illetve 20 éves leicesteri férfit tartóztattak le, ők jelenleg rendőri őrizetben vannak.

A sokakat érdeklő kérdésre a tegnapi napig nem érkezett válasz: az elkövetők vajon muszlimok voltak-e?

A válaszhoz a Daily Mail szombati cikke vitt közelebb: a lap megszólaltatta Iqbal Vallit, aki az All-Masjid & Madrasah Al-Furqan mecset egyik tagja. A helyi lakos az mondta, hogy

a gyanúsítottak rendszeresen jártak a közeli mecsetbe.

Elmondása szerint éppen imádkozott reggel, amikor látta, hogy a rendőrség egy közeli, új építésű családi házat körülvett, és letartóztatták három hívőtársát. A Daily Mailnek elárulta: a történések rémületet váltottak ki belőle. A portál közzétett olyan képeket, amelyeken az látható, ahogyan a rendőrök bilincsben viszik el a gyanúsítottakat.

Újabb erős fordulat következett be tehát az ügyben. A vizsgálat még korai szakaszában van, a rendőrség együtt kezeli a leicesteri lakos elleni támadást, és az emiatt kiérkező rendőr elgázolását.