Felrobbant egy kínai vegyi üzem, sok a halott és a sebesült

robbanás a kínai vegyiüzemben
A Hszinhua hírügynökség által közreadott kép a pusztítás nyomairól a Csangcsiaokou városában történt robbanás helyszínén. Legkevesebb 22 ember meghalt és 22-en sérüléseket szenvedtek a Kína északi részén lévő egyik vegyi üzemben bekövetkezett robbanás miatt.
Vágólapra másolva!
Legalább 22 ember meghalt, 22-en pedig megsérültek a Kína északi részén lévő egyik vegyi üzem közelében szerda reggel történt robbanásban.
Vágólapra másolva!

A detonáció Hopej tartomány Csangcsiaokou városában történt, a fővárostól, Pekingtől mintegy 200 kilométerre észak-nyugatra a Shenghua Chemical Industry üzeméhez közel.

Tűzoltók küzdenek a lángok megfékezésén a Csangcsiaokou városában történt robbanás helyszínén 2018. november 28-án. Forrás: MTI/EPA/Hszinhua/-

A helyi hatóságok egyelőre csak magát a tényt jelentették be, a tragédia okát egyelőre vizsgálják, és

azonosítani próbálják az elégett holttesteket.

Internetes portálokon lévő felvételeken több mint tíz méter magas lángokat lehet látni, 38 teherautó és 12 személygépkocsi is a lángok martaléka lett.

A Hszinhua hírügynökség által közreadott kép a pusztítás nyomairól a Csangcsiaokou városában történt robbanás helyszínén. Legkevesebb 22 ember meghalt és 22-en sérüléseket szenvedtek a Kína északi részén lévő egyik vegyi üzem mellett bekövetkezett robbanás miatt. Forrás: MTI/EPA/Hszinhua/-

A távol-keleti országban az utóbbi években meglehetősen gyakoriak voltak a hasonló balesetek. Július közepén például tizenkilencen meghaltak, és tucatnyian megsérültek egy vegyi üzemnél történt robbanásban a délnyugat-kínai Szicsuan tartománybeli Jipin város egyik ipari parkjában. 2015-ben az északkelet-kínai Tiencsin város kikötői negyedét rázta meg óriási detonáció egy vegyszerraktárban. Az így keletkezett tűzvészben 165 ember lelte halálát.