Robbanás volt egy cseh vegyi üzemben, ahol hatan meghaltak

2018.03.22. 11:23

Az első jelentés szerint a vegyiüzem egyik, magánkézben lévő gyártórészlegében a karbantartási munkálatok alatt robbant fel egy tartály. A detonáció következtében a helyszínen 6-an azonnal meghaltak, 2 alkalmazottat pedig súlyos égési sérülésekkel szállítottak kórházba.

A legfrissebb jelentés szerint hat halottja, és két súlyos sérültje van annak a robbanásnak, amely csütörtökön délelőtt 10 órakkor történt a Prágától északra fekvő Kralupy nad Vltavouban található vegyiüzemben - közölte Vladimíra Kereková, a közép-csehországi tűzoltóság szóvivője.

Hatan meghaltak, ketten súlyosan megsérültek a robbanásbanForrás: AFP/Michal Cizek

A detonáció oka egyelőre ismeretlen, csak annyit tudni, hogy valószínűleg egy üzemanyagtartály robbant fel. Az épületben a detonáció után tűz nem keletkezett. A helyszínre percek alatt több rohamkocsi és két mentőhelikopter is érkezett.  

Peter Holecek polgármester a cseh sajtónak elmondta, hogy mivel az üzem több kilométerre van a várostól, és a robbanás következtében sem a levegőbe, sem az ivóvízhálózatba nem került káros vegyianyag, így a lakosságot nem fenyegeti veszély, senkit sem kellett evakuálni.