Európába jönnek az Iszlám Állam terroristái

2018.04.27. 15:07

A török hatóságok elfogták az Iszlám Állam négy magas rangú parancsnokát, akik Európába tartottak, „menekültként". Mivel visszaszorult a hírhedt terrorszervezet Szíriában és Irakban, azért annak katonái Európába jönnek.

A négy terroristát Izmir városában kapták el. Görögországba akartak menni.

Egyikük közeli barátja Abu Bakr al-Bagdadinak, az Iszlám Állam első számú vezetőjének – írja a 888.hu az Anadolu nevű török állami hírügynökség információra hivatkozva.

Az Iszlám Állam katonáiForrás: AFP/-

A szélsőségesek a kelet-szíriai Deir-ez-Zór városának és környékének voltak az irányítói, és azután indultak el Európába – menekültnek hazudva magukat – hogy a damaszkuszi kormányerők visszafoglalták a települést.

Abu Bakr al-Bagdadi barátját emberiség elleni bűncselekményekkel vádolják, a gyanú alapján 2017. december 14-én nagyjából 700 civilt lemészárlására adott parancsot.A másik három terrorista a szíriai török hadműveletek következtében szökött Törökországba.

Az ankarai külügyminisztérium jelentése szerint szerdán újabb migránshullám érte el az ország délkeleti határait.Ha a török hadsereg elfoglalja az Iszlám Állam egyik utolsó bázisát, Idlib tartományt is, akkor még több terrorista fog Európa fele jönni.