Nigel Farage: Az Európai Unió le akarja rombolni a nemzetállamokat

2018.09.12. 23:21

Az egész ötlet, hogy Magyarország már nem demokrácia és szélsőséges, autokrata, önkényuralmi rendszer kiépítése felé halad, teljességgel hamis – mondta Nigel Farage, a Szabadság és Közvetlen Demokrácia Európája euroszkeptikus képviselőcsoport vezetője szerdán az M1 aktuális csatornának az aznap az Európai Parlamentben (EP) elfogadott Sargentini-jelentéssel kapcsolatban.

A brit politikus az M1 kérdésére elmondta, ami az EP-ben zajlik, az nem más, mint masszív hatalmi játszma. Az önök értékeit Magyarországon, amelyek érdekében a választók elmentek szavazni, mert azt szerették volna, hogy azoknak képviselete legyen, az Európai Unió nem tartja tiszteletben. Ez az Európai Unió, javarészben Soros György és a hozzá hasonlók támogatásával, le akarja rombolni a nemzetállamokat, és meg akarja változtatni az egész kontinens etnikai identitását, aki pedig ennek útjában áll, arról minden rosszat elmondanak – nyilatkozta Nigel Farage.

Nigel Farage, angol euroszkeptikus politikusForrás: NurPhoto/NIKLAS HALLE'N/Avalon/NurPhoto/Niklas Halle'n

Ugyanakkor nem is hiszem el, hogy egy olyan ember, mint Orbán Viktor, be tud ülni ebbe a terembe, és hagyja, hogy egy modern kori kommunista koncepciós pert játsszanak el vele, ahol felállnak az emberek, ujjal mutogatnak rá, kiabálnak vele

– mondta az előző napi vitáról az euroszkeptikus képviselőcsoport vezetője, aki hozzátette: ez az egész mélységesen megalázó volt, nemcsak Magyarország, hanem az ő számára is.